Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Uncategorized

Rise and run!

Den som drabbas av svår sjukdom drabbas ofta av frågor och tvivel. Hur ska det gå med mig? Kommer jag att klara mig? Hur ska jag hitta tillbaka till det jag vill göra i livet efteråt? Rise and run handlar om inspiration och hopp.

Vad är Rise and Run?

Rise and run är en liten nystartad folkrörelse. Vi är ingen klubb, inget företag, ingen insamlingsorganisationen. Vi är bara individer som drabbats av svår sjukdom som vi tagit oss igenom med hjälp av löpning. Nu vill vi nå ut och inspirera så många andra som möjligt. Vi finns på instagram med taggen #riseandrun och i en grupp RiseandRun på Facebook för den som vill nå oss med frågor eller också vara med och dela sin rehabstory. När Corona släpper sitt grepp kommer vi att springa lopp och synas in minglet också.

Introduktion till Rise and run med Ingela och Marcus

Så här kom Rise and Run till

När jag själv fick min cancerdiagnos för fyra år sedan började jag genast tänka på hur livet skulle se ut efter behandlingen. Jag satte upp drömmar och mål om att bli frisk och kunna springa igen. Men jag hittade inga råd eller förebilder att följa. Så jag började blogga och springa som springmotcancer.se för att nå andra i samma situation. Det gick oväntat trögt. Efter ett par års kamp kände jag i december att jag var redo att avsluta projektet. Jag slutade blogga här och nöjde mig med att springa och uppdatera mitt instagram bara.

Jag kände en trötthet över spring mot cancer. Jag ville fortfarande göra något, men något mera upbeat, något peppande och upplyftande. Jag hade lite kontakt med Ultraspringela som också gått igenom en cancerbehandling. Så jag bollade lite tankar om att hitta en alternativ slogan. Vi landade i att Rise and run. Vi känner båda för att vi vill nå ut och inspirera så många som möjligt att resa sig från svårigheter och bli aktiva igen – gärna med löpning eftersom det är vår grej.

Kort efter jag resonerat om slogan med Ingela kom vårvärmen. Under mina första rundor i korta tights kände jag att jag måste göra något åt min garderob för sommaren. Så jag kontaktade Fusion som tillverkar mina favorittights med ficka på. Om jag ändå skulle köpa ett par ville jag veta om de kunde trycka det nya budskapet på. Varför inte liksom. Efter ett kort stund sa killen jag pratade med att det lät som en kul grej och att de ville vara med och se om de sprida det till fler. Samma dag fick jag kontakt med Marcus Broman som också gått igenom en cancerbehandling och vill vara med och inspirera andra.

Så allt hände nästan på en gång. Nu är vi tre som kommer att sprida inspiration och löpning och rehab efter cancer eller andra svåra sjukdomar.

Under uppstarten har det blivit väldigt mycket fokus på shoppen för kampanjplaggen. Huvudsyftet är absolut inte att sälja kläder och tjäna pengar. Vi vill få ut budskapet om rehab och få så många som möjligt att se oss och våga ta kontakt med oss. Därför vill vi få loggan på plaggen. Vi valde Fusion för att det är ett märke som har sköna kläder, producerar plagg med kvalitet i Europa och inte minst för att jag älskar fickorna på låren.

Vi tar ingen del av försäljningen som någon kickback. Vi fick helt enkelt rabatt på plagg vi själva kommer att använda och vi vill givetvis sprida det till fler. Så därför taggar vi det med “Betalt samarbete” för det är ett samarbete där Fusion och Movewell hjälper till att trycka loggan och budskapet Rise and Run på plaggen för ett nedsatt kampanjpris. Om du vill hjälpa till att sprida inspiration eller bara köpa ett bra löparplagg till rabattpris skiva in länken nedan och logga in på “b2bshoppen”. Vi är inget företag, men det var det närmaste de kunde ordna. Där hittar du plaggen till nedsatt pris. På alla plagg kommer det att tryckas logga på bröstet, ryggen, vänster ben även om det inte syns på plaggen i shoppen. Färgen är svart.

http://b2b.fusionworld.com

och logga in med Brukernavn riserun och kode RR121

Kommentera

Tema av Anders Norén