Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barncancerloppet2020, springmotcancer

Växjö runt för barncancerfonden!

Före sommaren började jag sondera om jag kunde lösa en smidig flagga med springmotcancerloggan på. Jag har inte löst fästanordningen än. När jag bollade det med Lars på ScandExpo så sa han att de bjuder på en flagga om jag kan fixa montering själv. Det gick ju inte att tacka nej till så nu syr de upp en flagga åt mig och när den kommer ska jag mecka ihop en infästning i en av mina ryggsäckar. Jag lutar åt en bit plywood som jag klär in med skumplast.

När jag skickat över designen på flaggan såg jag inlägg om att bike4life.se ordnar ett virtuellt barncancerlopp de kommande veckorna på min hemmaplan så kändes det som rätt grej att testa flaggan på. Cyklar gör jag inte, men man fick springa om man ville. Så löpning för det bli. Rundan? Jo, Växjö runt 40 km.

Jag får sällskap Tommy. En perfekt corunner med erfarenhet av maror i ungefär mitt tempo. Jag har annonserat ut att vi kommer att springa i lite lösa forum och hoppas att vi kan få fler att haka på rundan eller en bit av den. Om vi håller jämnt tempo bör folk kunna ansluta någorlunda förutsägbart längst rundan.

Är jag tränad för nästan en hel marathon? Vet inte, men jag har erfarenhet från Stockholm i fjol och hoppas att det ska gå bra om jag håller ett lite högre tempo. Med lite hjälp av våra familjer på vägen tänker vi plocka upp dricka längst vägen och då slipper jag bära fullt ut. På hemmaplan känner jag också att jag vågar chansa lite och äta lite mer under vägen. Den okända faktor blir hur väl jag kan få fast flaggan i ryggsäcken och om den kommer att bli jobbig, men i nödfall så får jag väl lämna den på en station. Sen kommer vi ju till tekniken. Givetvis vill jag få med lite av det på film också nu när det kanske blir årets enda “lopp” för mig.

Det finns en hel del att fundera på. Det ska bli spännande att ha ett mål att jobba mot igen.

Kommentera

Tema av Anders Norén