Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Craft Run Cap, sjön Trummen, Tester och åsikter om prylar för löpning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Spoiler alert – kepstest i hettan

Hårdtestar nu mina nyförvärvade kepsar inför kommande recensionsvideo. Idag gjorde jag ett löptest med blöt keps. En del av resultatet avslöjas här.

Har funderat mycket över om/vad/hur jag ska fortsätta med mitt engagemang mot cancer. Jag har alltid varit intresserad av nya saker. Det leder till att jag gärna skaffar nya prylar. En del visar sig vara jättebra och andra önskar jag att jag aldrig sett. En del av detta kan kopplas till spring mot cancer, men mycket har ingen koppling. Så därför har jag bestämt mig för att lägga upp alla mina testvideos på Youtube i en ny kanal för tester, men även publicera det som är relaterat till Spring mot cancer under den kanalen. Först ut kommer att bli mitt löparkepstest.

Idag sprang jag i hettan under solen mitt på dagen för att se hur länge en blöt Craft Run Cap kan svalka och hålla sig blöt. Jag höll kepsen under vattenkranen och såg till att den blev riktigt genomblöt. Sen tog jag på mig den och började jogga igång. Vattnet droppade från skärmen och rann i nacken den första minuten. Efter en kilometers löpning på asfalten under den 28 gradiga solen var kepsen fortfarande blöt och kylde huvudet bra. Hur länge skulle det hålla i sig? Den var lite obehagligt kallt faktiskt. Kändes lite som hjärnfrys när man ätit för mycket glass.

Under den andra och tredje kilometern kändes kepsen blöt och sval. Nu var det behagligt. Jag stannade till under den fjärde kilometern för att ta ett par kort på sjön och slottet till det här inlägget och någonstans efter den kändes inte kepsen kylande längre. Den var fortfarande blöt, men nu var den ljummen. Under resten av rundan på knappt nio kilometer höll sig kepsen fortfarande fuktigt och ljummen. Den blev aldrig torr och varm så om man är ute efter en keps som håller sig fuktig länge är det här kanske den bästa kepsen på marknaden. Det är i alla fall den bästa “kylkepsen” jag träffat på.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8890 m
 • Löptid: 00:50:01 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.66 km/timme
 • Tempo: 05:37 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 613 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén