Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Hetta, känsla = lätt, sällskapslöpning, sommar, stel häl, Stel vad, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Morgonrunda i hettan

Gav mig iväg på en stilla morgonrunda tillsammans med frun 8.30 för att hinna före den värsta hettan och för att eventuellt se någon 24timmarslöpare.

I går startade tävlingen personliga rekordens backyard i Växjö med 42 startande. Jag var och fiskade och hettan på sjön gjorde mig för slö att gå upp och titta till löparna på natten efteråt. Så nu var frågan om det eventuellt var någon löpare kvar på banan efter 23 timmar. När vi kom upp till arrangörstälten blev det snabbt tydligt att det inte fanns några löpare på banan för allt var ihopvikt.

Efter detta konstaterande sprang vi en bit utmed tävlingsbanan. Efter sex kilometers löpning tog värmen greppet om Anna. Hon har inte sprungit så lång tid och även om hon fick drickan från min 150ml flaska så tog hon slut i uppförsbackarna. Så vi fick gå en del sista fyra kilometerna hem, men det gör inte. Jag är fortfarande lite stel i häl och höger vad så jag tag gärna lite lugna pass.

Efter passet kollade jag termometern som stigit till 28 grader. Drack jag en hel del vatten och tog en gräddbulle. Gräddbulle är nog rätt bra återställare efter löpning. Mycket socker och protein från äggvitan. Kunde varit något under lopp om bullarna inte haft ett helt opraktiskt format.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9620 m
 • Löptid: 01:06:03 tim/min/sek
 • Hastighet: 8.74 km/timme
 • Tempo: 06:51 min/km
 • puls: 137 slag/min
           är 71% av maxpuls och 59% av HRR
 • Förbränning: 593 cal
 • Stegfrekvens: 168 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén