Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok

Testmil med Zoom F1

Vad är Zoom F1? Löparskor? Tights? Ryggsäck? Nej, Zoom F1 är en liten digital inspelare. Den kan förses med olika mikrofoner. Jag valde att köpa med mygg-mikrofon. Detta var den minsta kompakta in spelningsenheten jag har kunnat hitta. Länge funderade jag på att hitta någon fungerande kombination av actionkamera och mygga, men det har inte släppts något lämpligt så jag satsade på den här fristående lilla enheten.

För att kunna använda myggan som intervjumikrofon har jag konstruerat ett minimalt stativ av en gammal FMradioantenn och byggt ett litet vindskydd till den av plastbitar och skumgummi. Idag var jag givetvis nyfiken på att testa den och gav mig ut på en testrunda.


Först sprang tillsammans med min fru. Vi sprang sida vid sida och jag testade olika sätt att hålla i mikrofonpinne. Efter ett par kilometer passerades vi av en man på cykel som undrade vad jag hade i handen. Jag ökade tempot och pratade lite med honom för att testa ljudet i högre fart. Efter tre kilometer vände Anna hem och jag fortsatte ensam runt sjön. För att få något att jämföra min vindskyddade pinne med så tog jag av myggan och satte den på bröstet innan jag fortsatte. Sen sprang jag rundan och pratade för mig själv. Jag passerade snart ett par som såg på mig med lite skeptisk min. Efter det pausade jag mitt “poddsnack” när det kom folk. Ensamheten visade sig vara svår. När jag gjorde mina videoinspelningar vid olika lopp 2019 samtalade jag med andra löpare i loppen och ämnen gav sig lite av sig självt. Att snacka ensam utan manus visade sig vara rätt hopplöst. Väl hemma visade det sig att ljudkvaliteten var ok. Sladden till myggan gav ett rasslande ljud, men vinden var inte så farlig. Med lite modifiering av sladdupphängningen kommer det här att funka bra. Frågan är dock om jag ska springa med både ljudinspelaren och 360kameran samtidigt framöver. Vikten är inte problemet, men det bli en hel det sladdar och knappar att hålla reda på. Skulle verkligen behöva en medlöpare för nästa säsong(som man får hoppas blir en normal säsong med lopp).

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11650 m
 • Löptid: 01:06:02 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.59 km/timme
 • Tempo: 05:40 min/km
 • puls: 155 slag/min
           är 81% av maxpuls och 72% av HRR
 • Förbränning: 813 cal
 • Stegfrekvens: 169 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén