naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, Fylleryd korta, Fyllerydsskogen, träningsdagbok

Stel på höger utsida

Tommy och jag hade pratat om att springa en runda under veckan. Idag var det dags. Vi skulle ses i Fylleryd, men när jag gick till bilen kände jag hur det drog i hela utsida av höger underben från fotknölen och upp till knät. Skulle det gå att springa med?

Trist att ställa in med så kort varsel så jag körde bort dit. Det kändes ganska oroande när jag tog de första stegen, men det blev inte värre och efter en lugn inledning blev stelheten i högerbenet bättre. När vi sprungit det första knappt fem kilometer långa varvet i sexminuters fart kändes benet helt ok så vi tog ett varv till. Ju längre vi sprang desto piggare blev vi. I en riktigt brant uppförsbacke fick jag lite fnatt och drog på max. När jag kom upp till toppen väntade jag in Tommy. Under de sista två kilometerna av varvet blev jag allt piggare. Han tyckte att två varv kändes lagom. Jag kände mig pigg och var väldigt glad att benet blivit bättre så jag avslutade också gärna med en positiv känsla.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9460 m
 • Löptid: 00:56:46 tim/min/sek
 • Hastighet: 10 km/timme
 • Tempo: 06:00 min/km
 • puls: 150 slag/min
           är 78% av maxpuls och 68% av HRR
 • Förbränning: 657 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén