naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, fightcancer, regn, Salomon S/lab Sense Ultra 8, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, springmotcancer, springmotcancer.se, träningsdagbok

Tankar i regnet

Lördag. Löpardag för mig. Jag försökte vänta ut regnet, men det bara fortsatte så jag fick ge mig ut i regnet. Regn ger lite annorlunda tankebanor.

Jag hade tittat lite på friidrott på TV och fick ett sug att springa genom stan upp till löparbanorna. Tog min Salomonväst för att få med vatten till en längre runda, men skulle det bli kallt i regnet? Efter att ha sprungit en kilometer på cykelvägen kände jag att magen inte var stabil. Jag har haft ett par dagar med dålig mage. Det brukar bli bättre av löpning, men jag vågade inte chansa på att springa i city och vek av mot bokskogen. Att springa i skogen känns tryggt ifall man måste göra en akut teknisk paus.

Som syns har jag dragit ihop Salomonvästen till max, men skulle vilja dra åt den mer.

Har inte sprungit mycket med Salomonvästen. Störde mig som vanligt på att den skumpade upp och ner. Drog ihop den i sidorna med händerna och provade att dra lite i den neråt. Då satt den bra. Grämde mig ännu en gång åt att jag valde storlek M. Det är en lätt och trevlig väst på många sätt, men den är på tok för dyr för att köp en till i storlek S. Kanske skulle det bli perfekt, men om den också skulle skumpa och kasa också skulle jag bli tokig.

Efter att fokuserat på den oroliga känslan i magen ett par kilometer insåg jag att regnet inte var något problem. Det var tillräckligt varmt för att jag skulle uppfatta regnet som en ljummen dusch. Det påminde mig lite om förra årets Stockholm Marathon. Där regnade det också en del, men det kändes helt ok när man sprang. Det var först mot slutet regnet började kyla ner mig och Södertunneln blev ett välkommet regnskydd. Bokskogen gav också ett visst regnskydd.

Magen stabiliserade sig lite och när jag kom till sundet mellan norra och södra sjön vaknade tanken på att utöka rundan med en mil, men när jag tänkte efter kom jag fram till att det finns en stor del ganska tråkig väg på den delen och beslutade mig för att bara ta södra sjön och eventuellt utöka med någon sväng upp mot slottet efter rundan om det kändes bra då.

Detta väckte en ny tankebana. Vad känns bra? Varför springer jag egentligen? Ibland springer jag för att se om jag kan förbättra mig jämfört med förra månaden eller så, men i huvudsak springer jag för att hitta en trevlig känsla. Att springa med en dålig mage är inte en trevlig känsla, men efter canceroperationerna har det blivit vanligare och en slags medicin som stabiliserat magen. Ofta har det blivit bättre direkt under löprundan, men ofta har det också gjort magen bättre efteråt. När jag har nämnt det för läkarna någon gång har de sagt att de aldrig hört talas om något liknande, men om det funkar för mig så ska jag köra på. Undrar om de aldrig hört talas om det för att det kanske inte är någon mer än jag som testat eller om jag verkligen är unik. Jag tror att det är för att det inte är något som rekommenderats andra att prova. Kan jag inspirera fler att ge sig ut och röra på sig och om det kan förbättra deras maghälsa också vore härligt. Det är min största motivation till att fortsätta med springmotcancer.

Eftersom jag bestämt mig för att motivera mig med att springa ihop min kampanjkassa så fyller jag på min kassa med 11*5 kronor idag.

Sjöblöt rakt igenom!
  Löpningen i siffror

 • Distans: 11220 m
 • Löptid: 01:02:30 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.77 km/timme
 • Tempo: 05:34 min/km
 • puls: 151 slag/min
           är 79% av maxpuls och 69% av HRR
 • Förbränning: 729 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén