naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

bokskogen, huvudvärk, Kalahöjdenskogen, sol, Solsken, sommar, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Anti huvudvärksrunda

Hade huvudvärk igår och vaknade med samma huvudvärk idag. Att dricka har inte hjälpt. Kände mig helt omotiverad, men frun lockade ut mig på en runda. Det kanske hjälper mot huvudvärken, sa hon.

Vi sprang lugnt och still utmed sjön bort mot bokskogen. Jag hade vätskeryggan så vi gjorde ett par gåstopp med dricka. Annars sprang vi på i sexminutersfart. Tycker det går väldigt bra för henne som bara sprungit ett par veckor nu. Trevligt med sällskap och bra med hjälp att hålla ner farten.

Efter ungefär halva rundan hade huvudvärken försvunnit. Härligt. Pigg och fräsh efter nio kilometer roade jag mig med att göra en maxsprint sista 150 meterna hem. Det gick på 25 sekunder. Alltså utan Strydbuggen så springer jag 100 meter i uppförslut på grus på 15 sekunder. Så min maxpace är alltså 2:30 min/km och max power 432 Watt. Nu blev jag lite nyfiken på att jogga upp och springa lite på bana. Kan det fila av en sekund eller två?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9080 m
 • Löptid: 00:58:39 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.29 km/timme
 • Tempo: 06:27 min/km
 • puls: 135 slag/min
           är 70% av maxpuls och 57% av HRR
 • Förbränning: 498 cal
 • Stegfrekvens: 166 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén