Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, känsla = normal, träningsdagbok

Löpning i åskregn

Det började åska igår. Det regnade och åskade idag också. Eftersom det spolar bort en del pollen så befriade det mig från de värsta nysningarna så jag gav mig ut på en runda.

Jag har så vitt jag minns aldrig gett mig ut för att springa i ett åskregn förut. Det var ett varmt regn som föll så jag frös inte. Det var riktigt skönt. Gav mig upp till elljusspåret för att ta ett par varv. Det åskade stadigt, men jag kunde inte se någon blixt och smällarna kändes inte så kraftiga så det var nog inte riktigt nära.

Sprang två varv i elljusspåret i cirka 5:30-tempo. När jag var uppe på den högsta punkten där även träden är lite glesare sprang jag lite fortare. Onödigt att utmana åskan. Sprang mellanhårt och låg mellan 150 och 160 bpm i puls.

Strax före slutet av det andra varvet mötte jag en man som jag sett springa på håll i flera år. En väldigt stor man. Jag har noterat att han ser lite lättare ut nuförtiden och springer lite fortare. Nyfiken som jag är så vände jag håll och sprang ikapp. Ställde lite allmänna löparfrågor och så. Efter ett varv tillsammans så sprang han hemåt, jag avslutade varvet och sprang hemåt. Valde ett nytt håll hem och provade nya stigar i skogen. Det var kul att springa i vattnet på stigarna så det gick lite fortare av ren löpglädje. På väg hem på favoritstäckan utmed sjön öste jag på och avslutade i fyrafart. Kände mig tung första halvan av dagens runda, sen blev det bättre.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10020 m
 • Löptid: 00:55:54 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.75 km/timme
 • Tempo: 05:34 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 666 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén