Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, 2XU MCS Run tights, känsla = normal, kompressionstights, solsken, träningsdagbok, Växjösjön, Vibram FiveFingers Speed

Henrik Schyfferts drömtights!

I morse steg jag upp klockan 04 för att jobba. Efter en lång och stressig dag var jag hemma klockan 18. Helt slut, men min instabila mage tvingade ut mig.

Förutom att jag verkligen behövde komma ut för maghälsans skull lockade så klart mina nya 2XU mcs Run tights. Har jag äntligen hittat de perfekta sommartightsen med fickor så att jag slipper ha händerna fulla med prylar.

Fickan mitt i svanken svalde min iPhone6 med skal utan problem. Den lilla fickan på höger höft är tänkt för gels/bars, men jag hoppades kunna ha ha en packe näsdukar där för nödlägen. Fickan var perfekt för näsdukar. Egentligen behövde jag inte ta med mig nycklar idag, men jag tryckte ner ett par i fickan på vänster höft. Skulle de skava kanske?

Packad och redo, men väldigt trött efter dagen gav jag mig ut. Sprang ett par steg och hörde ett pip i varje steg. Hade jag fått nåt i skorna? Nä, det går ju inte i Fivefingers. Sprang vidare och gnisslet lät som n lite gummianka i varje steg. Började misstänka tightsen och drog i dem. Hur jag än joxade så fortsatte pipandet. Så det var bara att springa vidare. Det skulle väl sluta om jag sprang på.

Jag sprang mot Växjösjön. Rundade sjön. Svettigt och varmt. Tightsen fortsatte pipa och en bild av Henrik Schyfferts häcklande av löpare i tights växte i tankarna.

”Och så har vi de allra mest inbitna prylgubbarna. Ni vet de där som ska testa det allra senaste inom kompressionsteknologi, fast de springer så sakta att de blir varvade av eliten så ska de ha toppelit prylarna. Där kommer man och går i skogen. Då hör man pip, piiip, piip. Nä, det är ingen fågel. Den är nån jävla cancerrehabande medelåldersgubbe stylad till tänderna som kommer springande. För varje steg han tar piper de där jäkla guldfärgade supermegakonpressionstightsen som en gummianka. Bryr han sig? Nädå, han springer glatt förbi och ropar hej. De är fan ta mig inte kloka de där löpargubbarna. Tänk er om de brallorna blir en storsäljare då kommer Stockholm Marathon låta som en enda lång jäkla skolklass inne på Buttericks!

Bortsett från pipandet var tightsen riktigt bra. Satt perfekt. Lite bredare resår runt midjan och jag märkte inte av något skumpande från mobilen. Om bara tyget nöts ner till tystnad blir de säkert sommarens tights för mig.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8820 m
 • Löptid: 00:44:55 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.78 km/timme
 • Tempo: 05:05 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 585 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén