naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, känsla = tung, lågpulsträning, sol, träningsdagbok, värme, Växjösjön, Vibram FiveFingers Speed

Examenstårta utan grädde och vaniljkräm

Idag gick min äldsta son ut nian. I dessa Coronatider fick familjen så klart inte vara med. Det blev ett konstigt antiklimax på ett viktigt avslut i hans liv. Min fru fixade en jordgubbstårta till honom när han kom hem. Tårtan uppskattades.

I min avsaknad av ändtarm så tål jag grädde dåligt. När jag sprungit min runda idag åt jag upp resterna av sonens skolavslutningstårta, det vill säga sockerkaksbotten med jordgubbar. Sockerkaka innehållet en ganska stor andel ägg, lite mjöl och socker. Jordgubbarna innehåller fytokemikalier och vitaminer. Så jordgubbstårtan utan grädde var nog riktigt bra efter passet och gott var det också. Slutklämmen är alltså att även om det gnölas en del över hur besvärligt och tråkigt det är med Coronakarantänen så har vi det faktiskt riktigt bra totalt sett.

Hur var löprundan idag då? Jo, tack den var varm. Cirka 20 grader och solsken. Vätskemässigt var det bra att jag tog med mig vätskevästen, men det är störande att jag valde fel storlek vid köpet. Hela tiden känner jag hur den skumpar och skaver mot tröjan. Börjar fundera på om jag kan modda den med att sy in någonstans.

Idag sprang jag knappt 12 km på mestadels platt asfalt. Det kändes förvånansvärt segt och tungt fast jag höll mig under 140 bpm nästan hela tiden. Tempomässigt innebär det nästan precis 6 min/km.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11910 m
 • Löptid: 01:13:16 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.75 km/timme
 • Tempo: 06:09 min/km
 • puls: 141 slag/min
           är 73% av maxpuls och 62% av HRR
 • Förbränning: 709 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén