naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, magproblem, träningsdagbok

Idag hjälpte inte ens löpning

Efter operationerna i magen har jag upptäckt att min mage stabiliseras av löpning. Idag var undantaget som bekräftar regeln för den här gången hjälpte det inte.

Huvudvärk, nysningar och en täppt näsa har stoppat mig från löpning ett par dagar. I takt med det har magen också fungerat dåligt. Så jag gav mig ut för att se om löpning kunde hjälpa. Började springa med låg puls (under 140 bpm), men magen kändes inte bättre. Så jag började springa lite fortare, pulsen steg till lite över 150 bpm och jag tyckte det kändes lite bättre.

Vände hemåt efter knappt fyra km och sprang tillbaka uppför stigarna i bokhultet. Då knöt sig magen och jag blev tvungen att springa ut i buskarna, gräva ett hål och lätta på trycket. Det här blev första gången jag behövt använda kris-pappersnäsdukarna. Sen sprang jag hemåt i 5:30fart och 160 bpm puls för att komma till badrummet.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7330 m
 • Löptid: 00:46:25 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.48 km/timme
 • Tempo: 06:19 min/km
 • puls: 144 slag/min
           är 75% av maxpuls och 64% av HRR
 • Förbränning: 466 cal
 • Stegfrekvens: 168 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén