naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, elljusspåretTeleborg, höger vadkänning, känsla = normal, sol, Stryd, träningsdagbok

Testrunda med Stryd beta

När jag gav mig ut för att testa den nya betamjukvaran från Stryd igår så klantade jag mig och ändrade inte Garminklockans inställning. Så jag loggade bara klockans pace. Idag ställde jag klockan rätt och gav mig ut på ett nytt test.

Efter att ha nyst ett par gånger (troligen pollenallergi, men snuvan och nysningarna gör så klart att alla som ser mig tänker Covid-19) gick jag ner till min startplats vid sjön. Startade i frejdigt fyratempo fram till branta uppförsbacken. Sprang i Altra Vanish-R idag så det gick bra att trycka på i uppförsbacken när inte grovgruset slog in lika bryskt mot fotsulan som i Fivefingers. Så jag höll ungefär 5:30snitt i uppförsbacken. Första kilometern på 4:49.

Sen tog jag ett varv i elljusspåret. Första km i mestadels uppför på 5:23. Andra delen nedför i 5:03 och kilometern hem på 5:13. Kände mig lite stram i framsidan på skenbenen och en stel klump i mitten av höger vad (typisk gubbvad), men ingen fara så i helhet en ok runda.

Hacket i kurvan visar pace i en nedförsbacke under rundan där jag sprang snabbare än rundan i övrigt. Det borde alltså varit snabbare än 5 och inte 7.

Hur såg då loggen ut från Stryd? Jo, den såg mindre hackig ut än tidigare, men det fann två mystiska hack med Pace över sju min/km. Så jag får rapportera det tillbaka till Stryd-teamet.

Apropå utrustning så konstaterade jag före dagens runda att det stack upp en vit pappaktig sula i hälen på mina Altra Vanish-R. Jag vet inte om det räknades som en sula eller som en del av själva skon som hade släppt från limningen, men jag drog ut den och la i den vanliga sulan bara. Kändes som en förbättring. Bättre markkänsla och lite luftigare under vristen. Så “pappundersulan” kommer nog aldrig tillbaka i mina skor igen.

Avslutningsvis måste jag lyfta att det är underbart att vara ute nu. Solsken, 18 grader varmt och vindstilla.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4070 m
 • Löptid: 00:20:47 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.75 km/timme
 • Tempo: 05:06 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 260 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén