Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Altra Vanish-R, Löparutrustning, Stryd, träningsdagbok

Stabilt utan Stryd

Jag har haft problem med mina pace-loggar sedan 11 april när Garmin släppte firmware 4.20. Sedan dess har jag pacen i klockan fladdrat runt. Eftersom det inträffade precis den dagen känns det bergsäkert att det är mjukvaruuppdateringen som spökat. Provade nyss total ominstallation utan framgång. Idag slog det mig att det kanske är strul mot kopplingen med min Stryd Footpod. Så jag lämnade Stryden hemma idag.

Jag hade ingen speciell plan utan sprang som vanligt mot bokskogen. Kände en lite märklig dragning utmed höger skenben, men det lättade efter tre km. Kände för lite omväxling och sprang ner genom Söders gator. Det blåste kraftig motvind när jag kom utmed Växjösjön. Solen värmde så det var skönt, men tungt att springa.

Sneglade lite av och till på klockan, men såg inga konstigheter i pacen. Den visade något på fem minuter varje gång jag tittade. Eftersom att loggarna flippade ut mest vid fartökningar och i nedförsbacke sist gjorde jag ett maxryck i en nedförsbacke på cykelvägen. När jag saktade in efter sprinten tittade jag på klockan. Den visade inte 8 minuter. Den visade 2:55 min/km. Det var nästa oväntat bra eftersom som jag precis slagit av på farten. När jag kollade loggen hemma visar Garmin att jag sprang 2:42 som snabbast och inga konstiga hack i loggen. Så det verkar som att strulet är kopplat till Stryden. Det som jag håller för troligast är att Garmins mjukvaruuppdatering skapat något strul mot Stryd. Det andra alternativet är att footpodden gick sönder samma dag som uppdateringen kom. Möjligt, men osannolik tajming. Nu har jag skickat ett ärende till Stryd också. Fortsättning följer. Tills jag får svar på frågan får Stryd stanna hemma.

Bortsett från starten visar dagens tempokurva inga slumpmässiga dykningar.
  Löpningen i siffror

 • Distans: 9260 m
 • Löptid: 00:48:41 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.41 km/timme
 • Tempo: 05:15 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 583 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén