Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Backslingan Elljusspåret, elljusspåretTeleborg, Garmin Forerunner 245 music, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Omstart av löparklockan funkade inte

Före förra rundan gjorde jag en total omstart av min löparklocka för att se om den kunde visa rätt pace igen. Idag tog jag en kort löprunda och konstaterade att den återföll i gamla synder.

Drog upp till elljusspåret för att springa ett par varv. Sneglade på klockan ett par gånger och den visade tider mellan 5 och 6 minuter så det kändes rimligt. Sprang två varv a’ 2000 meter i spåret. När jag svängde in för upploppet på sista varvet såg jag Mats på cykel med hund jämte mig. Han ropade fortare när jag passerade honom på promenad med hund förra veckan. Så jag la maxväxeln och ropade – Hej, Mats är det snabbt nog? Det var rätt brant nedför så han gled ifrån snabbt trots att jag sprintade mitt max så jag hörde inte vad han sa. Efter kanske femtio meter var han långt före och jag saktade in. När jag tittade på klockan visade den 7:40 min/km. Va fan! helt utflippad.

När jag kom hem såg jag att jag fått en färsk fråga från Garmin på felrapporten som jag skickade in i lördags. De undrade om jag hade nåt bra exempel så jag skickade dagens loggfil. När jag tittade på loggfilen såg jag att hela runda var full med lustiga hack där den fått för sig att jag slackat nåt tiotal sekunder i mellan 7 och 10 min/km både här och där. Nu är det upp till dem att lösa det för reset gav inget.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5320 m
 • Löptid: 00:30:15 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.55 km/timme
 • Tempo: 05:41 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 363 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén