naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, känsla = lätt, sol, solsken, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

En bra löprunda

Solen strålande, fåglarna kvittrade och en ljum vind fläktade när jag gick ner till löpspåret klockan fem. Bästa möjliga löpväder.

När jag kom till min startplats passerade två killar. Så jag hakade på bakom dem. De pratade och sprang med yvig stil så jag blev överraskad över att det hölls fem minuter per km.

Vi mötte och passerade massor med andra löpare. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett så mycket folk runt Bergundasjön. Det kändes som att springa i den glesare delen av fältet i ett mindre lopp.

Efter ungefär en och halv kilometer bakom killarna bromsade de in för att passera ett par cyklister som stod och pratade. När de såg mig sprang de åt sidan för att jag skulle kunna passera, men jag ville inte springa fortare än fem och låg kvar. Bara några sekunder senare så drog de iväg i hög fart. De måste sprungit en bra bit under fyrafart för efter en minut eller så kunde jag inte längre se dem framför mig.

Körde de intervaller? Var det någon intern spontan tävling? Sista rycket innan deras runda tog slut? När jag funderat på detta såg jag dem igen ett par hundra meter längre fram på raksträckan i bokskogen där jag bestämt mig för att vända.

Jag fortsatte att hålla mitt femminuterssnitt på vägen hem. Totaltiden för dagens runda blev i princip identisk med den senaste, men känslan var så mycket bättre. Skönt att tassa fram på lätta fötter i Fivefingers igen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6120 m
 • Löptid: 00:31:52 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.52 km/timme
 • Tempo: 05:12 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 374 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén