Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, bokskogen, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, träningsdagbok

Kala höjden utan magplask

Efter att ha läkt mina skrubbsår och blåmärken från förra rundan gav jag mig ut på en repris idag. Det var idealiskt väder för löpning. Småmulet och cirka 15 grader. Jag sprang lätt utrustad med bara klockan och mina solglasögon.

Kände en lätt tendens till obehag i höger skenben och småstela vader första kilometerna annars var allt bara bra där jag kryssade fram i 5.20-tempo. Kändes bra att glida fram mellan träden i bokskogen och det slog mig efter en stund hur bra den fotokromatiska linsen på glasögonen är. Det är som magi hur den anpassar sig efter ljuset. Så mycket bättre än min vanliga standardsolglasögon som jag hade före. Med dem blev det rena natten när man inte sprang i starkt solljus. De fotokromatiska ger bara en lätt ton på ljuset, det känns som att kontrasten blir bättre än utan. Ett mycket lyckat köp.

När jag kom in i partiet runt Kala höjden började jag fundera hur det såg ut där jag hade gjort mitt magplask. Skulle det vara några spår i marken? Jo, det gick att se var jag ramlat. Det såg ut som om man borstat stigen lite lätt, men inga djupa märken.

Gled på i samma tempo hem tills jag kom in på slutkilometern. Bestämde mig för att springa med ett bättre steg och flyt rent tekniskt utan att pressa. Det gick bra och jag avslutade med en 4:14 som är min tredje bästa tid på den sträckan sen jag började med Garminklockan.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8800 m
 • Löptid: 00:47:36 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.09 km/timme
 • Tempo: 05:24 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 533 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén