Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Notteryd, trailrunning, träningsdagbok

Jag klarade Notteryds trail!

Att springa en mil i trail är det många som gjort. Att springa en mil i backig terräng med bitvis väldigt teknisk löpning är det också många som har gjort, men för mig har Notteryds trailmil varit en nemesis på många sätt.

När jag försökte springa första gångerna tyckte jag att jag var i bra form och sprungit på många stigar. Så jag hängde på ett par starka traillöpare. Efter ett par kilometer hade de hakat av mig och utan någon att följa sprang jag vilse. Senare klarade jag att hanka mig efter dem ett varv. Efter canceroperationerna försökte jag springa rundan igen och då havererade magen i den kuperade terrängen och jag fick ut och skita i bushen. Det var inte alls kul. Idag , men idag gick det vägen utan problem.

Igår planerade jag och Tommy en gemensam runda. Han ville springa trail som är mjukare än asfalt. Niklas skulle också ut och springa och ville guida oss runt Notteryd. Det blev premiär för Tommy och comeback på rundan för mig. Laddade med en bunt näsdukar i fickan ifall det skulle haverera igen.

Niklas som är riktigt stark nu sprang ut till området och med en dryg mil mer i benen än mig och Tommy tog han täten. Dålig som jag är på att snubbla mig fram mellan stenar låg jag och sladdade efter dem cirka 20-50 meter bakom. Bitvis låg de utanför mitt synfält. Vid ett par tillfällen gjorde Niklas stopp så jag kom ikapp. Bland annat gjorde vi ett stopp efter halva rundan där Niklas och Tommy klättrade upp i utsiktskojan.

I den andra halvan som är lite mindre teknisk lossnade det för mig så kunde följa med i tempot utan problem. Magen strulade inte alls under hela rundan såg jag är väldigt nöjd och glad. Sprang med tejpade fötter och Altra King MT1.5. Kände mig ganska trött i hålfötterna större delen av runda, men det blev bättre mot slutet när det var mindre stenigt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9780 m
 • Löptid: 01:10:13 tim/min/sek
 • Hastighet: 8.36 km/timme
 • Tempo: 07:10 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 814 cal
 • Stegfrekvens: 164 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén