Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Distansrundan, känsla = normal, sällskapslöpning, sol, solsken, Stoppa Corona, Vibram FiveFingers Speed

Löpning och radiointervju

I nästan 20 graders värme och solsken joggade jag iväg för att möta upp ett gäng löparvänner för en kort löptur på eftermiddagen. När jag hade tagit mig en knapp kilometer ringde mobilen. Jag svarade och en tjej undrade om jag kunde vara med live i radion i eftermiddag.

De ville så klart att jag skulle berätta om mitt initiativ DistansRundan2020 och eftersom som jag vill få ut det till så många som möjligt planerade jag rutten så att jag skulle kunna träffa deras reporter efter löprundans slut. Vi var ett gäng som sprang tillsammans. Efter 12 kilometer kortade jag och Morgan av rundan lite för att kunna möta upp radions reporter ett par kilometer bort.

Morgan Sporre i StoppaCoronaLinne när vi springer för att möta radioreportern.

På vägen passerade vi mitt hur och jag sprang in och plockade åt mig ett StoppaCoronaLinne. Vi kom ner till Vallens båthamn lite före reportern och satt och njöt av solen en stund. När reportern kom hälsade vi med armbågsvarianten och jag lämnade över det inplastade nya linnet. Jag sa att de fick det om de kunde hitta på något kul sätt att dela ut det till en lyssnare i radion. Det tyckte han lät som en bra idé. Ska bli spännande att höra vad de hittar på. Sen stod vi där i solskenet och väntade in när vi skulle gå live. Medan vi väntade tog reportern ett par bilder på Morgan som hade råkat ta på sig sitt StoppaCoronaLinne och gick med på att vara modell.

När bilderna var tagna sprang Morgan hem och reportern frågade varför jag satsar egna pengar i välgörenhetsprojektet. Jag svarade som det är att jag startade mitt ideella engagemang mot cancer för ett par år sedan och att det kostade rätt många tusen i startavgifter och resor till lopp i fjol. I år hade jag tänkt ligga lite lågt, men så kom Corona som slår hårt mot vården och både direkt och indirekt påverar cancerdrabbades möjlighet till behandling. Jag kontaktade lite olika tillverkare av plagg för att få dem att ta fram och erbjuda en “håll avståndet” väst nu när de inte får några beställningar på lopptröjor och liknande, men antingen förstod de inte poängen eller så var de för ängsliga för att våga göra något så jag steppade in och köpte upp ett miniantal för att få igång produktionen. Jag hoppas givetvis att plaggen ska köpas upp av intresserade så jag får tillbaka en större del av utlägget, annars för jag ta smällen och se det som att jag hade fått lägga samma belopp på startavgifter och resor utan Corona.

Efter det utlägget blev det live och jag fick svara på ett antal frågor. Jag var inte riktigt lika nervös som inför Tv sist och kände att jag bättre lyckades få fram mitt budskap den här gången. Nu hoppas jag att jag lyckats så ett frö så att många deltar i DistansRundan i Växjö på lördag och att någon annan tycker det verkar intressant att arrangera något liknande på en annan plats i landet.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 16400 m
 • Löptid: 01:20:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.3 km/timme
 • Tempo: 04:52 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 887 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén