Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Arrangemang, Distansrundan, känsla = stark, träningsdagbok

Videofilmningslöpning 11km

Jag har öst ut information om Distansrundan nu. Min blogg är inte mycket träningsdagbok längre, men en notering om själva löpningen måste jag ha.

Jag lyckades få ihop ett gäng löpare från Växjö löparklubb för att göra mig sällskap och agera i filmen. Först satte vi upp flaggor och så spelade jag in lite klipp från start och målgång. När det var klart gav vi oss iväg för att springa hela rundan. Tanken var att skapa en officiell Strava-rutt för deltagarna och spela in en liten demonstration av banan.

Det visade sig ganska omgående inte vara så lätt att hålla tre meters lucka. Eftersom vi starta tillsammans var lockelsen stark att ligga i grupp för att växla några ord. Förhoppningsvis minskar den lockelsen med individuella starttider.

Vi sprang mestadels i sexminuterstempo, men det blev vissa stopp och fartökningar för att få till olika sekvenser bra på videon. Kände mig piggare i löpningen än på länge.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11260 m
 • Löptid: 01:08:27 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.87 km/timme
 • Tempo: 06:04 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 782 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén