naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Arrangemang, Distansrundan

Ett Coronasäkert event för löpning!

Alla lopp har ställts in och det känns tomt och konstigt för oss många. Men tillsammans med Anders i löparklubben har jag tagit fram ett nytt koncept för löpning som vi kör igång 11 april. Det är inte en vanligt tävling. Det är övning i att hålla ett så jämnt tempo som möjligt och hålla distansen till sina medmänniskor. För att uppmuntra lite extra till detta kommer jag att dela ut ett av vackert Stoppa-Corona-linne till den som bäst håll sin hastighet. Även om man springer ensam kan man känna viss gemenskap i att veta att andra gör samma sak. Jag kallar det Distansrundan.

Iden är enkel. Individuell start på bestämda tider och med ett bestämt tempo. Det är ingen traditionell tävling. Om man vill kan man tävla i vem som bäst håller sig till sitt bestämda tempo. Vi kör igång 11 april i Växjö på försök nu när ändå ingen kan ha påskmiddag med farmor/mormor eller farfar/morfar. Andra klubbar får gärna haka på. Det är jättelätt – eftersom det inte ska finnas någon kontakt blir det inga drickabord eller annan personalkrävande insats. Vi kör med valfri startavgift som deltagarna swishar in till klubben.

Jämnast fart den 11 april vinner ett linne!

Vid premiären kommer jag att dela ut ett Stoppa-Corona-linne till den deltagare som bäst hållit sin valda hastighet under hela rundan 11 april. Jag kommer att bedöma helheten, varje kilometer, men även om det finns enskilda stora variationer någonstan. Jag kommer att vara enväldig domare. Vinnaren meddelas på här på www.springmotcancer.se de närmaste dagarna efter loppet.

Stötta distansrundan, köp ett linne

Den som vill stötta arrangemanget kan betala för ett linne som delas ut som vinst till deltagare som hållit tempot bra i tävlingen. Det går också bra att köpa ett Stoppa-Corona-linne för eget bruk. Tillverkningskostnaden för linnet var 250 kronor. Kontakta mig på Facebook eller på mail naturligasteg”snabela”gmail.com.

Läs mer detaljer om eventet på den här sidan.

Kommentera

Tema av Anders Norén