Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Escalante 1.5, sällskapslöpning, trailrunning, träningsdagbok

Solig runda på nya stigar

Fick klä om i all hast när jag fick veta att Niklas och Daniel skulle springa en runda. Jag hade tänkt springa, men inte direkt efter jag vaknat. Men det gick bra. Hann svida om och ge mig ut och möta dem.

De hade planerat att springa lite i skogen bakom Vikaholm. Det är bara några runda meter in från min vanliga runda runt sjön. Det är ett ganska stort skogsområde och jag har dragit mig för att utforska det tidigare. Dels för att jag inte tycker om att springa fel och behöva vända om börja om i jakten på en väg fram. Men även för att det finns en viss risk att jag skulle springa vilse och få en väldigt lång väg hem. Det är inte så långa perioder av min “löparkarriär” som jag varit i så bra form att jag känt mig bekväm med att behöva springa en extra mil för att komma hem igen. Men nu i sällskap var det intressant att hänga på.

Det var varierande kvalitet på stigarna. Några var härligt vackra, andra var våta partier efter körspår från skogsmaskiner eller bökande vildsvinsgrupper. När det torkar upp i marken kommer det dock att bli härligt. Mycket glad att jag hängde på. Ska utforska det här mer längre fram och dra upp lite olika slingor i Strava.

Dagsformen är alltjämt svag så jag hängde och sladdade flåsande efter dem redan efter 4 kilometer. Efter sju km vände de tillbaka in i skogen för att springa mer. Jag lämnade dem på Telestadshöjden med utsikt över den uppvaknande staden och sprang sedan två kilometer den rakaste vägen hem.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9340 m
 • Löptid: 00:57:34 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.73 km/timme
 • Tempo: 06:09 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 720 cal
 • Stegfrekvens: 168 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén