naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

8 km, Altra Escalante 1.5, träningsdagbok, Växjösjön

Smärtfri runda

Antingen har jag lärt mig tejpandets konst eller så har min rehabövningarna börjat verka på min fot för idag hade jag ingen smärta under löprundan.

Valet mellan blöt snöslaskig grusväg eller slaskfri asfalt var enkelt. Asfalt. Därmed valde jag roadskorna Altra Escalante. Plockade bort innesulorna och tejpade högerfoten. Tejpade lite längre bak på samma sätt som kändes bättre förra rundan. Tejpade också så löst som möjligt. Sen iväg.

Efter två kilometer kändes det helt ok i foten. Så jag fortsatte ett varv runt Växjösjön. Höll cirka 5:10 min/km i snitt. Pulsen låg som vanligt en bit över 160 bpm så det var rätt ansträngande, men mentalt kändes det inte lika tungt som de senaste rundorna. Efter varvet runt sjön var det bara de två kilometerna svagt uppför hemåt. Först tog jag det lite lugnare i ca 5:20, men sen började jag laborera lite med steget i uppförsbacken och farten stegrade ju närmare hem jag kom och mot slutet låg kom jag ner under 4 min/km.

Inga känningar i foten under hela rundan, ger det inget bakslag i morgon så känns det som att jag är på väg tillbaka.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7920 m
 • Löptid: 00:41:21 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.49 km/timme
 • Tempo: 05:13 min/km
 • puls: 167 slag/min
           är 87% av maxpuls och 81% av HRR
 • Förbränning: 508 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén