Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, halka, Inov-8 Arctic Talon 275, is, snö, träningsdagbok

Tack, det är bättre

En hel del har uppmärksammat min strulande högerfot, undrat hur det är och skickat mig pepp. Tack! Foten är inte bra än, men den känns ok idag.

Sprang en runda igår. Det var fullt vinterföre med packad blötsnö på knölig is. Så jag valde att satsa på mina Inov-8 Arctic Talon 275 med dubbarna. Tejpade foten med tre varv. Gjorde tejpningen på samma ställe som första gången. Eftersom man aldrig vet hur det blir med vintern så tog jag med mig 360kameran för att dokumentera detta så jag kan göra en sko-review på Youtube.

För att testa greppet drog jag på första 500 metern i 4:30 tempo. Greppet var bra, men jag kunde känna den knöliga isen slå mot fotsulan. Det stramade i hålfoten av tejpningen mot plantas fashian, men ovansidan kändes ok. Fortsatte en kilometer i 5:30-fart. Sen ville jag testa greppet till max och kutade så fort jag kunde. Till min förvåning kunde jag inte springa snabbare än 3:30. Halkade lite speed bort eller var jag bara seg? Kändes inte som att jag halkade något.

Sprang en lugnare kilometer igen och gjorde ett nytt maxryck i en kurva. Kände inte av någon tendens till halka i kurvan och maxfarten blev åter igen 3:30. Sen fortsatte jag hem i sex min per km. Under hemvägen slog det mig att jag inte uppfattade skorna som lika trånga i tårna. Töjt ut sig? Troligen inte, kanske hade jag helt enkelt fokus på andra saker.

Idag när jag skriver detta dagen efter konstaterar jag att jag inte har ont i ovansidan av foten. Är skillnaden att jag inte sprang i Altra King MT eller börjar styrkeövningar och tejpning ge resultat?

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6501 m
  • Löptid: 00:36:34 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.67 km/timme
  • Tempo: 05:37 min/km
  • puls: 166 slag/min
             är 86% av maxpuls och 80% av HRR
  • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén