Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

elljusspåretTeleborg, sol, solsken, springmotcancer.se, träningsdagbok, Vibram Fivefinger Sprint

Fivefingers och ny logga

Efter att jag fick problem med ovansidan på fötterna, framför allt höger fot, har jag lämnat Altra och gått tillbaka till Fivefingers. Efter första rundan fick jag en överjävlig träningsvärk i vaderna, framför allt högern, men idag tror jag att det gick bättre.

Det var som vanligt kallt och dessutom fruktansvärt blåsigt, men solen sken och då blir man ju glad. Magen var stökig och instabil hela dagen. Jag vet ju att det brukar bli bättre av att börja springa, men det kändes som alltid nervöst och konstigt. Jag sprang stillsamt i 5:45 upp mot elljusspåret för jag ville inte vara vid sjön där det blåste hårt. Magen var orolig och jag titt som tätt vad det extra blåsigt bakom mig. Det är inget jag kan kontrollera alls sedan efter operationerna, men de som jag passerar vet inget om det så jag undrar så klart vad de tänker när jag passerar och lägger av ett par riktiga brakare. Första varvet på tvåkilometersslingan sprang jag i sexminuterstempo.

Första halvan av andra varvet sprang jag i sexminutersfart, men efter att jag klättrat upp till toppen sprang jag andra halvan nedför i femfart. Det kändes stelt så jag tog en sakta hemjogg i sexminutersfart. Positivt idag var att vänstervaden inte alls stelnade till. Eftersom jag är högerdominant, har ett högerben som en gång uppmättes till en halv centimeter längre än det vänstra och 25-30 procent starkare (om jag minns rätt) så är det inte konstigt, men även högervaden kändes ok idag. Bara lite stel. Ska bli intressant att känna hur den är i morgon.


I Fivefingers finns inga möjligheter till hältramp eller andra felsteg.

När jag tänker efter ska jag inte ska springa längre än jag klarar av i Fivefingers. Sedan jag bytte till Altra efter halva Stockholm Marathon så har olika typer av småproblem avlöst varandra när jag sprungit långt. Kanske det är så enkelt att jag går över gränserna för fort i skor som tillåter mig att springa fel. I Fivefingers finns inga möjligheter till hältramp eller andra felsteg.

Nu till något helt annat. I morse vaknade jag tidigt och tittade på lite nyheter i Adobe Illustrator. När jag satt där började jag pilla med loggan. Jag har under året känt att loggan bara säger cancer och det är fel – loggan ska symbolisera löpning mot cancer. Jag fick inte till det tidigare i år, men nu kombinerade jag elementen och fick ihop en ny logga. Som även funkar monokromt på alla färger. Det är ju egentligen galet att byta logga på ett varumärke, men eftersom att den gamla inte fick så stor spridning så känns det inte fel. Eller vad tycker du?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5690 m
 • Löptid: 00:32:40 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.45 km/timme
 • Tempo: 05:44 min/km
 • puls: 155 slag/min
           är 81% av maxpuls och 72% av HRR
 • Förbränning: 379 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén