Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

860meter backvarv, Altra King MT 1.5, Backlöpning, mörkerlöpning, pannlampa, regn, SilvaTrailSpeed4Xt, snö, träningsdagbok, vinter

Skönt att rundan är slut!

Har haft lite ont i högerfoten ett tag och så han jobbet börjat. Idag låg tempen runt nollan, det regnade slöblandat och sällskapet hoppade av. Men det kändes tvunget att få till nåt pass det här veckan så jag fick tvinga mig ut ensam.

Det var kolsvart så jag drog på pannlampan och tog på rycksäcken för få med mig stora pannlampsbatteriet. Mörkrädd som jag är tänkte jag köra lampan på max och ville inte få batterislut i långt borta.

Risken att det skulle vara isigt på asfalten fick mig att välja grusvägen nere vid sjön. Det var kolsvart bortanför gatlyset, men när jag tänkte pannlampan fick jag bra syn på vägen och en bit fram. försökte ta ett par selfies, men det var helt omöjligt. Antingen blev bilden bara helt vit i pannlampeljuset eller suddig och svart. För att få till det skulle behövas en medhjälpare som fotograf insåg jag. Skulle vara kul att göra en video med ett riktigt test och jämföra lampor, men jag har inte så många likasinnade så jag tror tyvärr inte jag får till det.

Så satte jag iväg utmed sjön. Efter ett par hundra meter hade jag fått upp pulsen rejält. Mörkrädslan bidrog till att dra upp adrenalinet och tempot i löpningen. Tanken på att fortsätta mellan knakande träd med det slöblandade regnet virvlande i pannlampans sken fick mig att vika av inte fortsätta längre bort. Jag stannade hemmavid och sprang min korta 800 meters slinga med den branta backen istället.

Det tog emot rejält i uppförsbacken. Men jag piggnade till på flacken efter. I nedförsbacken på andra varvets inledning bromsade jag för att inte riskera att halka i snön. Efter att sprungit tre varv kändes det tungt i benen i uppförsbacken och jag bestämde mig för att fem varv skulle vara nog. På slutet av det fjärde varvet bestämde jag mig för att ta det lite lugnare och typ varva ner på det sista varvet. Så blev det inte. Med målet i sikte och längtan att avsluta det här kalla, mörka och jobbiga passet ökade jag farten på slutrakan och avslutade med ett varv i under fem tempo.

När jag gick hem konstaterade jag att det var jävligt skönt att rundan var slut. Att jag ändrade till en annan snörning verkar ha hjälpt mot mitt fotproblem för jag kände inget i ovansidan på högerfoten idag.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4160 m
  • Löptid: 00:21:59 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.35 km/timme
  • Tempo: 05:17 min/km
  • puls: 163 slag/min
             är 85% av maxpuls och 78% av HRR
  • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén