naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Altra King MT 1.5, Södra Bergundasjön runt, springmotcancer.se, träningsdagbok, vinter

Fotolek runt sjön

Det kom snöblandat regn igår så jag stålsatte mig och laddade för en helvetesrunda på knagglig snö och is idag. Till min förvåning var grusvägen till 99.9 procent fri från snö och is. Solen sken och det var ett riktigt vinterparadis idag.

Jag tog ett par bilder och började springa. Efter ett par hundra meter hittade jag en annan vacker vy och tog ett par bilder till. Så fortsatte det. Gång på gång. Det blev en slags långsamma intervaller med stopp för foton många gånger. Det var ju inte fartlek så jag får döpa detta passet till Fotolek.

Hade räknat med att det skulle bli en riktigt kort och halkig grisrunda idag, men det blev en lätt runda i solskenet. Vackrare än så här blir det knappast på vintern. Igår var jag dyster och halvt uppgiven. Nu är jag väldigt uppåt och glad. Onekligen tvära kast i både väder och humör.

Idag kom också min Springmotcancerjacka till sin rätt. Minus sju grader är precis lagom för softshell. Så med loggan på ryggen blev det också en donation till CancerRehabFonden från mig idag. Nu är det bara en månad kvar av 2019 så tankarna börjar gå till nästa år. Ska jag fortsätta med den här kampanjen mot cancer? Ska jag steppa upp och göra något ännu större? Eller ska jag bara glida tillbaka och springa lite små sköna lopp och njuta av livet 2020? Vad tycker du läsare? Känner du till något som skulle passa mig? Har du kontakt med någon sponsor som vill synas för en god sak? Hör av dig. Alla korten är på bordet nu.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11090 m
 • Löptid: 01:01:11 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.88 km/timme
 • Tempo: 05:31 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 775 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén