naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Uncategorized

Pressade in en mil

Det är mörkt, ruggigt och jag tappade en del löplust av förkylningen för en dryg vecka sedan. För att få till ett träningspass tog jag med mig kläder och löpryggan till jobbet. Planen var att springa hem.

Tio i fem bytte jag om till löparkläderna. Jag anade att det skulle ge vissa kommentarer på vägen ut och det gjorde det från de två som jag träffade på i entrén. Jag tog en av mina berömt urusla selfies innan jag klev ut i mörkret.

Det är bara två kilometer hem så jag valde att springa åt andra hållet först. Det blev ett halvt varv runt växjösjön. Efter det lite slalom runt domkyrkan där jag plockade lite Pokemons. Sen började jag springa hemåt. När jag passerat lasarettet hade jag bara sprungit 3 km så det kändes för kort att springa rakt hem. Planlöst sprang jag rakt in bland kvarteren på stadsdelen Söder. Där kryssade jag runt en stund innan jag kom till kanten av bostadskvarteren. Mörkret låg som en svart vägg bakom de sista husen och i mörkret min kära bokskog.

Vid bokskogen slog jag på pannlampan max och sprang uppför Kalahöjden. Det var absolut kolsvart i bokskogen utanför pannlampans sken. Jag hittar rätt bra, men det är en slingrig stig med mycket rötter och i nedförsbacken gick det fort. Det här blev ett riktigt test för nya pannlampan. Ska gå in i detta i detalj en annan gång, men pannlampan fungerade bra. Den största utmaningen visade sig vara att det var blött, geggigt och riktigt halt bland löven. Att jag sprang i mina i princip omönstrade Altra Vanish-R gjorde det till en liten utmaning även om jag bara sprang i 6min/km inne i skogen.

Med 8,5 km blandad fartlek i benen kom jag till sista kilometern hem och bestämde mig för att trycka på lite för att se hur det skulle kännas med pannlampa och ryggsäck. Efter bara några hundra meter kändes det riktigt jobbigt och det pep och ven av andningen. Det blåste motvind och snöade lätt så det kändes som en äkta vinterutmaning. Pressade mig till 4:22 på slutkilometern och loggen visar att jag låg över 180 bpm i puls. Asjobbigt. Känns som jag tappat lite form. Något annat som jag tappade idag vad en ledlampa i reflexlampan som jag fått på jobbet. Kardborrbandet höll tydligen inte för trail. Nästa runda hänger jag dit en 10kronorslampa från jula.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9660 m
 • Löptid: 00:53:44 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.79 km/timme
 • Tempo: 05:33 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 666 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén