Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, benhinneinflammation, Gore Mythos tights, höst, känsla = normal, kyla, mörkerlöpning, Runstreak, tendens till benhinneinflammation höger, träningsdagbok

Runstreak dag 3

Idag var tredje dagen på mitt försök att springa lite varje dag. Jag gör det i första hand för att se om det stabiliserar min begränsade tarmvolym.

Det var mörkt, kallt, och fruktansvärt oinspirerande att ge mig ut direkt efter jobbet idag. Jag fick gräva djupt i mina mentala resurser för att komma iväg. Till en början tyckte jag mest synd om mig själv, men efter en liten stund när jag blivit varm kändes det bra.

Jag ville inte springa i elljusspåret idag igen, men det var beckmörkt så alla rundor utan gatlyse var uteslutna för jag hade ingen pannlampa. Har en, men den är rätt tung så jag överväger faktiskt att skaffa en ny. Frågan är om jag ska satsa på ett seriöst märke eller köpa nåt på typ Jula. Tipsa gärna 🙂

Valde till slut att springa lite inne bland villakvarteren och sedan bort och runda min arbetsplats. Höll normalt 5:30-tempo. Efter halva rundan började jag känna ömhet i höger skenben. Vek av hemåt efter 4 kilometer. Ökade tempot sista två kilometerna och hittade ett bättre flyt i steget som gjorde att det kändes bättre i skenbenet. I de lättsprunga nedförsdelarna låg jag strax under fyra min/km och snittet på sista två km landade runt 4:45 min/km. Konditionsmässigt kändes det bra idag, men jag vill inte dra på min benhinneinflammation så jag kanske avbryter streaken redan i morgon.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6010 m
 • Löptid: 00:31:34 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.42 km/timme
 • Tempo: 05:15 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 380 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén