naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, elljusspåretTeleborg, höst, mörkerlöpning, träningsdagbok

Runstreak för maghälsan

Det blev lite inte så mycket sprunget förra veckan så trots bra kost strulade mitt magsystem. Tänkte ändra på det den här veckan och springa lite varje dag.

Jag har aldrig lyckats hålla nån runstreak längre än fyra dagar. Jag har en osviklig förmåga att tävla med mig själv eller dra på mig nån förkylning eller annan krämpa som sätter stopp. Får se hur det går den här gången. Kanske hjälper det att annonsera ut det här på bloggen och sätta lite press på mig själv.

Det är lite av ett experiment, men eftersom magen funkat bättre både under och efter löpning så jag gör ett test nu. Jag började som vanligt lite dumt med en slags fartlek. Det blev 5,8 km i lite för högt tempo för min fort. I snitt höll jag fem minuter per km, men jag gjorde ett par ryck lite här och där. Vaderna var inte lika stela idag som sist. Kände ett uns av behinnebesvär i höger skenben.

Det är väldigt trevligt att springa med Niklas, Andy och andra, men nu ska jag ta förnuftet till fånga och inte hänga med dem. Jag har helt enkelt inte kapacitet till det. Varje pass med dem blir både för långt och för snabbt för att jag ska kunna hålla någon runstreak. Planen är alltså att springa själv 4-8 km per dag. Kortare om jag känner mig stel så att jag inte ens vill ut. Nu ska det bli av.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5790 m
 • Löptid: 00:29:47 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.66 km/timme
 • Tempo: 05:08 min/km
 • puls: 166 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 376 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén