Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Uncategorized

Slarva inte med tåhävningarna!

Har gjort mina tåhävningar rätt ordentligt ett par veckor nu, men de senaste dagarna har jag varit fokuserad på blogg, film och annat. Därmed har jag glömt av tåhävningarna. Det fick jag betala för ikväll.

När jag väl passerat den mentala uppförsbacken att ge mig ut på en löprunda i skummet konstaterade jag ganska omgående att vaderna var korta och stela.

Efter ett första varv i elljusspåret där jag nästan fick gå i uppförsbacken övervägde jag att kasta in handduken, men då kom jag att tänka på Tommy och de andra som kämpat sig runt maran i lördags och bestämde mig för att stappla runt ett varv till. Kanske skulle två kilometer till få vaderna att mjukna.

Vaderna kändes ett snäpp bättre efter varv två. Fick lite bättre flyt i inledningen av tredje varvet och när jag passerade en långsam löpare med lätthet i uppförsbacken fick jag ett mentalt lyft. Klev på i femfart uppför. På den efterföljande nedförssträckan gick det fint i fart under fyra. Humöret steg så jag fortsatte med rätt bra klipp i steget varvet ut. Sen fick det vara nog så jag joggade hem. Nu ska jag skärpa mig och inte glömma tåhävningarna.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8710 m
 • Löptid: 00:47:06 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.1 km/timme
 • Tempo: 05:24 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 573 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén