Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, elljusspåretTeleborg, fartlek, träningsdagbok

Inspirerad till lite fartlek

Det går inte att undvika att bli faschinerad och inspirerad av Kipchoge som matade 2:50 i 41 kilometer. Det får vara hur optimala omständigheter och 41 harar hur mycket det vill. Klart man måste prova ett par steg i den farten.

Sprang ett varv i elljusspåret. På den en lättsprungen flack del sträckte jag ut på stegen och tänkte försökte frammana bilden av att springa som Kipchoge. Glida fram fort med långa steg. Kändes rätt ok och gick i ungefär fyra mintuersfart några hundra meter.

Gnetade mig runt ett varv till på stela vader och i slutet av andra varvet gjorde jag ett ryck och sprang så fort jag kunde i kanske 25 meter. Klockan visade 4:05 min/km. What the fuck! Allvarligt talat. jag snittade ju samma fart i lugnare tempo innan. Trodde faktiskt att min Garmin 245a var bättre på att plocka upp korta temporyck. Stryd då? Jo, den gjorde ett lite bättre jobb och hittade en peak på 3:33.

Oavsett vilket. 2:50 min/km är sjukt. Det är bara helt sjukt snabbt oavsett distans för mig nuförtiden. För fem år sen före tumör och comeback kunde jag pressa mig ner under tre en femhundring eller så idag är det tveksamt om jag kan det på någon strecka. Spelar egentligen ingen roll, men nu är nyfikenheten väckt så det lär bli en 400ing runt bana i närtid för att känna på farten på riktigt.

Något annat som är sjukt är mina Altra King MT 1.5. Jag ville verkligen älska de här skorna, men de ger mig skav i hålfoten går på gång. Det hjälpte inte ens att karva bort material i innersulan. Trist. Idag fick jag till och med ett par små blåsor av bara knappt sex kilometers löpning.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5710 m
 • Löptid: 00:30:25 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.26 km/timme
 • Tempo: 05:19 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 378 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén