Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, höst, känsla = lätt, mörkerlöpning, nytt pb, pulsmätare, sällskapslöpning, träningsdagbok

Ignorerade coachen idag

Det har blivit kallt och tråkigt väder. Hoppade över rundan i söndags, måndags och tisdags. Så idag kändes det helt tvunget. På med långtights och jacka alltså.

Det råkade slumpa sig så att jag passerade samlingen till löparklubbens pass. Tre tappra fanns på plats i duggregnet. Jag stannade och pratade lite med dem och gjorde dem sällskap under uppvärmningen, men när coach Anders beordrade baklängeslöpning vinkade jag hejdå och fortsatte i normalt tempo. Jag är inte upplagd för löpskolning och intervallpass med blodsmak längre. För mig handlar löpning om att göra det jag tycker är kul helt enkelt.

Så jag fortsatte hem i 5:30fart. Gjorde ett par korta avstickare från min vanliga väg hem. Bland träden vid sjön konstaterade jag att mörkret slagit klorna i oss. Nu är det svårt att se gropar och sten på vägen. Tur att jag kan vägen väl. När jag kom till sista kilometern hem kände jag mig rätt pigg så jag tog lite längre steg och ökade tempot ett rejält snäpp. Det flöt på rätt bra och förvånansvärt lätt. När fartvinden kom mot mig så kändes det som jag låg under 4:30 min/km. När jag kom hem konstaterade jag att jag snittat 178 bpm i puls och gjort sista kilometern på 4:06. En liten putsning av mitt pers och tydligen hade jag maxat, men det hade ändå inte känts så blodigt jobbigt. Blir aldrig riktigt klok på känslan.

Tar också med mig att mina Altra vanish-R läcker som såll. Det var bara vissa pölar och lätt duggreng, men jag blev rejält blöt om tårna.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9030 m
 • Löptid: 00:50:30 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.73 km/timme
 • Tempo: 05:35 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 587 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén