Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, elljusspåretTeleborg, höst, kyla, löparjacka, Löpning, motion, träningsdagbok

Några vanliga motionärsvarv

Jag har utvecklat designen på mina springmotcancer-kläder i flera steg. Därför har jag rätt många tröjor och tights i olika färger, men jag har bara en jacka och den är alldeles för varm när det inte är minusgrader. Idag var det 6 grader. Så idag fick jag dra på mig min vanliga röda jacka och springa motivlöst. Kändes lite konstigt att inte springa för insamlingen.

Kroppen har känts rätt bra på senaste tiden så jag satte iväg mot elljusspåret i femminutersfart. I sista uppförsbacken kändes vaderna lite strama så jag bestämde mig för att ta ett lugnt varv och ligga runt 230 watt enligt Stryd. Det betydde att jag fick ta det lugnt och springa i 6 min/km i uppförsbacken. Till min förvåning betydde det att jag behövde ner mot 4:30 på den flacka nedförssträckan för att ligga på 230 där. Snittet landade på 5:10.

Jag inledde det andra varvet som det första, men i mitten på det andra varvet såg jag en rosa siluett som liknade en kollega. Ökade farten och sprang ikapp. Det var inget jag kände. Nu när jag fått upp farten kändes det rätt bra. Så jag gick ut på det tredje varvet med 4:45-tempo. Eftersom jag kände mig pigg valde jag att försöka hålla tempot även i motlutet. Gick rätt bra och snittade femfart uppför. Sen låg jag lite under 4:30 i snitt på den avslutande halvan.

Fötterna kändes bra idag. Knät ok. Rent allmänt en bra känsla. Ska försöka vara disciplinerad och hålla mig till sträckor runt milen och se till att göra minst tre pass per vecka nu. Kontinuitet är bra.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7890 m
 • Löptid: 00:40:23 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.72 km/timme
 • Tempo: 05:07 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 477 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén