Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, höst, kyla, nytt pb, PB, regn, sällskapslöpning, träningsdagbok

Kall runda med Andy och Niklas

Niklas messade i söndags att han tänkte springa två timmar. Jag svarade att jag gärna hängde med på halva. Flera visade intresse, men av olika skäl föll den ena efter ifrån. Till slut var bara de flitigaste kvar – Niklas och Andy. Jag upptäckte själv att att det var klassamtal i skolan och var nära att få ställa i själv, men kom iväg till slut.

När jag gick ut från huset var det mörkgrå himmel, termometern visade sju grader och det blåste en del. Kändes som risk för ösregn så jag lämnade Stryd podden hemma. Kom ner till mötespunkten. Jag var lite tidig och det var för kallt att vänta så jag började lufsa lite sakta mot hållet de skulle komma från för att hålla värmen. När de kom gav vi oss iväg.

Jag slog på klockan. Efter ett kilometer tyckte jag det kändes som de gick fort – klockan visade 5:05 min/km. Idag sprang jag i Altra King och som vanligt kände jag det där tryckande obehaget i hålfoten redan från början. Efter en kilometer till tyckte jag att det fortfarande kändes snabbt och kollade på armen – klockan hade gått ut löpläget! Antingen hade jag aldrig slagit på den riktigt från början eller så hade den buggat ur. Oavsett vilket så tryckte jag igång den och kollade väldigt noga att den gick igång. Sen sprang vi och pratade om fotboll och annat fyra kilometer till. Obehaget i hålfoten gjorde att jag höll fast vid min plan och tog närmaste rutten hem och lämnade Andy och Niklas som skulle springa två timmar.

Strax efter vi delat på oss började det småregna. Jag fortsatte springa i 5:30 fart. I lördags kändes det lätt, men idag var det tungt att springa. Efter ett tag började jag småfrysa fast jag till och med hade en tunn jacka idag.

Med två kilometer kvar hem hade obehaget i hålfoten börjat avta och fick jag lust att dra på lite och ökade tempot. Så jag sprang en kilometer på 4:50 och avslutade med att trycka på ordentligt på sista kilometern. Gick inte ut riktigt för fullt, men sista biten var det riktigt tungt att hålla farten. Idag gick sista kilometern på 4:14 med snittpuls 176 bpm och förra gången på 4.16 med snittpuls 168. Så jag fick slita oproportionerligt hårt för de två sekunderna. Nytt PB dock. När jag kom hem frös jag rejält. Brr, nu är det höst på riktigt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11500 m
 • Löptid: 00:58:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.9 km/timme
 • Tempo: 05:02 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 617 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén