naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

860meter backvarv, Altra King MT 1.5, backintervaller, kvällspass, Oakley radar path ev photochromic, träningsdagbok

Solglasögon är oumbärliga i skymningen

Fick ge mig ut att springa när solen började gå ner. Det första jag plockade med mig var mina solglasögon.

Folk som inte springer undrar om man är riktigt klok när man kommer lufsande i solglasögon. Någon skrockade för sig själv “blir gubbar snabba som Usain Bolt i brillor” och någon annan frågade roat för ett par år sedan om det inte är bättre att ha solglasögon när det är sol. Till alla dessa lustigkurrar och framför allt till den som genuint undrar varför en och annan motionär springer i solglasögon kommer här mitt svar. Flygfän! Jag har mina solglasögon för att slippa få in knott och annat oknytt som svävar i tjocka moln när solen är på väg ned. Till de som undrar om det inte blir mörkt är svaret – jag har hittat ett par med så kallad fotokromatiskt lins. De släpper in mer ljus när det är skumt och mindre i full solljus. De fungerar riktigt bra.

Utan mina solbrillor hade nog dagens 5 varv på min åttahundrametersslinga blivit en riktig mardröm för jag kunde höra flyfäna slå mot linsen och fick ett par i näsan eller munnen.

Sprang fem varv i måttlig fart på min runda med backen. Snabbaste i 4:50fart och långsammaste i 5:30fart. Gick inte på max idag utan körde lite mellanmjölkspass. Hade tänkt köra några varv till, men det kändes inte bra i insidan av vänster fotvalv. Det är något med mina Altra King som inte går ihop med fötterna. Det känns som att det är kardborrbandet som stör. Överväger mer och mer att försöka ta bort kardborrbandet.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4200 m
 • Löptid: 00:22:48 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.05 km/timme
 • Tempo: 05:25 min/km
 • puls: 155 slag/min
           är 81% av maxpuls och 72% av HRR
 • Förbränning: 278 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén