Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, bokskogen, fartlek, Garmin Forerunner 245 music, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen

En kul runda i regnet

Har haft diverse problem sedan Stockholm marathon. Knä, fot och ryggsmärtorna har inte bekymrat mig. Det är jag van vid, men den diffusa smärtan på utsidan av vänster bröst har gjort mig lite brydd. Idag kände jag inte av den alls. Skönt!

Eftersom jag inte hade några känningar när jag gav mig iväg så var det en runda med lätta steg. Att det regnade kändes lite roligt. Inställningen är som alltid viktig.

Jag sprang i 5:20fart de två kilometerna bort till bokskogen. Sen fick jag lite inspiration och sprang lite snabbare bland träden. När jag kom till min kilometerslinga tog jag det lite lugnare första varvet, men eftersom det kändes bra ökade jag tempot på det andra varvet. Övervägde att springa fler varv, men vände disciplinerat hem. Vill inte överanstränga foten nu när det känns bättre.

På väg hemåt genom bokskogen kände fick jag feeling igen och studsade glatt fram på stigen. Det gick fortare och fortare, men jag kände mig pigg ändå. Kastade en hastig blick på klockan. 3:40 – wow! Samma fart som knäckte mig i inledningen häromdagen. Nu på trail och det kändes inte alls så pressat. Sen fortsatte jag de sista tre kilometerna hem på snitt 4:45. Härligt. Den bästa känslan jag haft sen majorna på Göteborgsvarvet.

När jag kom hem kollade jag i Strava för att se om det var ett toppnotering på mina segment i bokskogen. Det får jag nog aldrig veta för min klocka hade inte sparat någon GPS-rutt. Trist. Hörde att Garmin pushat ut nån uppdatering som strulat med Fenix-ägare. Undrar om det är nåt sånt med 245 ockås eller om klockan verkligen inte kunnat hitta en enda satellit på 52 minuter för att det var molnigt och regn. Låter ju för kasst. Nån som vet något?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10080 m
 • Löptid: 00:52:47 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.46 km/timme
 • Tempo: 05:14 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 674 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén