Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, Grupplöpning, sällskapslöpning, trailrunning, träningsdagbok, Växjö löparklubb

Blind, döv och farlig

Sprang en trevlig runda med en grupp från Växjö löparklubb idag. Det gick i snacketempo. Jag låg i mitten och snackade gjorde jag. Pratade om allt möjligt från UltraVasan till spelberoende. En trevlig runda med en hel del inslag av trail. Mindre trevligt att känna att det sticker till på magen strax före man kommer hem. När jag lyfte på tröjan satt där en fästing och bet mig. Ett mycket märkligt djur. Blinda och döva så hoppar de på första bästa för att suga blod. Imponerande att de lyckas överleva på detta sätt – hatade av alla. Trist att de bär på en massa smitta. Känner att jag nog borde ta och vaccinera mig.

Dagens runda blev en stillsam affär på 15,3 kilometer. Kändes helt ok konditionsmässigt, men höger hålfot gav ifrån sig en tendens till obehag sista kilometrarna hem. Läget är fortfarande ovisst. Lidingölopp eller inte?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 15350 m
 • Löptid: 01:35:03 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.69 km/timme
 • Tempo: 06:11 min/km
 • puls: 145 slag/min
           är 76% av maxpuls och 65% av HRR
 • Förbränning: 983 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén