Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2000 meter, Altra Vanish-R, Backlöpning, elljusspåretTeleborg, nytt pb, PB, personbästa

Gled in ett litet PB till

Skulle sprungit igår, men magen var inte med mig då. Var egentligen inte sugen idag heller, men masade mig iväg. Sprang iväg lugnt mot elljusspåret i det lätta regnet i 5:40fart. Kände mig tung och seg när jag började springa i elljusspåret, men efter en kort bit fick jag syn på en kvinna en bit fram i spåret. När jag insåg att jag tog in avståndet ganska rejält lyftes humöret. Efter att sprungit uppför långbacken fick jag bättre fart på benen och sprang andra halvan av tvåkilometersslingan i femfart. På slutet av slingan mötte jag min fars granne med hunden. Ropade hej i förbifarten.

Inför det andra varvet kände jag mig piggare och bestämde mig för att springa fortare. Inte nån maxfart, men lite halvsnabbt. Enligt loggen höll jag 4:40 på flacken och fem blankt i uppförsbacken. I nedförsbacken och flacken efter backen släppte jag på lite till och passerade pappas granne i 4:30-fart. Ropade hej igen och fortsatte. Sprang ikapp och förbi en annan tjej och avslutade sista 300 meterna av varvet i fyrafart. Funderade att springa ett varv till, men kände att det kunde vara bra med en kortare runda idag och köra ett pass till i morgon istället. Konstaterade att jag inte har så mycket gamla loggar från den här rundan i Strava så dagen insats innebär nytt PB. 9:27 på backiga 2000 meter. Känner mig rätt säker på att jag kan ta mig under 9, undrar hur långt under. Kanske ska lägga om min löpning mot lite fler korta snabba rundor. Det kändes rätt kul idag och det är nog bra för fot och knä.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5890 m
 • Löptid: 00:30:25 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.62 km/timme
 • Tempo: 05:09 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 374 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén