Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, känsla = normal, Oakley radar path ev photochromic, sällskapslöpning, Vibram FiveFingers Speed

En kvällsrunda med frun

Det var väldigt längesen sist, men idag vaktade äldste sonen lillebror så jag kunde springa en runda tillsammans med min fru.

Det som var ovanligt med kvällens runda förutom sällskapet av frun var att jag sprang i mina nya Oakley brillor. Jag köpte dem i första hand som skydd som flygfän i ögonen och i andra hands som solglasögon. Så idag var det upp till bevis på allvar. Skulle de skydda mig mot kvällens knottsvärmar och skulle de fotokromiska glasen fungera i skummet inne i skogen? Enligt reklamen ska de fotokromiska glasen justera sig och bli mörkare i solljus och släppa igenom mer ljus när det är skumt. Jodå, jag tyckte de fungerade bra. jag kunde se hyggligt inne bland träden i skymningsljuset. Det gick aldrig med mina gamla oljeblåskimrande glasögon. På tal om test passade jag också på att springa i Fivefingers igen. Det har jag inte gjort sen Stockholm Marathon för att försöka bli av med obehaget i höger hålfot. Nu när fötterna kändes bättre var det läge för ett test. Dagens runda gick bra.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6480 m
 • Löptid: 00:45:12 tim/min/sek
 • Hastighet: 8.6 km/timme
 • Tempo: 06:58 min/km
 • puls: 131 slag/min
           är 68% av maxpuls och 54% av HRR
 • Förbränning: 398 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén