naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Altra Vanish-R, elljusspåretTeleborg, träningsdagbok

Backig sökrunda 10 km

I början på semestern tappade jag veven till båttrailern. Vi körde rutten med bilen och letade utan framgång. Det har gnagt sedan dess. Idag bestämde jag mig för att springa och leta lite.

Efter nattens regn var det perfekta förhållanden för löpning. Det är dock inte idealiskt att springa i vägrenen, men det var tvunget för att leta efter den tappade vinschveven. En ny kostar ungefär 1000kr med porto och det är dessutom många veckors leveranstid. Kändes värt ett försök. Tyvärr gav de 4 kilometerna med vägrenslöpning inget napp.

Det positiva var att jag fick in en rejäl uppförsbacke i rundan och kände mig rätt pigg efter den så jag fortsatte rundan med att leta backar. Går fortfarande och velar om jag ska anmäla mig till Lidingöloppet eller inte. Foten har ju strulat och det där med långa lopp och backar har varit lite tjurigare än väntat tidigare. Efter sju kilometer passerade jag elljusspåret. Svängde in och tog ett varv där. Kände mig stark i uppförsbacken. Övervägde att göra flera varv, men bestämde mig för att hålla mig fräsch och sprang hem istället. Blev totalt 10 km idag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10040 m
 • Löptid: 00:54:45 tim/min/sek
 • Hastighet: 11 km/timme
 • Tempo: 05:27 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 647 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén