naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, Stryd, träningsdagbok

Miltest av Stryd i hettan

Inte genialiskt att ge sig ut på en långrunda i full sol, men så fick det bli idag. Valde att springa lätt idag. Tog bara Garminklockan och footpoden, ingen rygga och ingen mobil. Har ändå delat ett ton bilder från varvet runt sjön så det klarar ni er utan.

Tvåmilspasset i söndags satte sina spår i kroppen. Det var för tufft och högerknät stelnade till ett par dagar. Igår var knät ok igen, men fasadreparationer på huset tog knäcken på min energi. Under en paus i snickeriet kom jag in i ett samtal med en bekant om hur långt det är runt sjön. Alla mina nästan 100 varv jag sprungit med mobilen och min gamla Tomtomklocka säger att det är 11,5 km plus minus 300 meter. Hans mobil sa 10,5. Det låter bara fel. Så idag kunde jag inte låta bli att springa varvet med min nykalibrerade Stryd och Garminklockan. Efter kalibreringen diffade den inte mer än 1-3 meter på 400 så vad skulle det visa på varvet?

Det var 24 grader varmt och full sol så jag gick ut lugnt i hettan, 5:40-fart. Kände visst obehag på utsidan av vänster bröst från start, men det släppte redan före jag passerat 1000 meter. Klockan gjorde förresten 1000metersmarkeringen ca 10 meter längre fram än vad min Tomtom brukar göra. Väntat, inget konstigt.

Sen sprang jag på lugnt i samma takt och det hände inget särskilt. Noterade att sjukilometersmarkeringen kom precis före den stora backen. Sprang uppför backen i 5:30fart och noterade att Stryd rusade upp till 355 watt från tidigare 201. Wow, det var stor skillnad för att bara hålla samma fart. En gång sprang jag uppför backen i fart under fyra. Undrar hur många watt det skulle gett. Kanske testar det en annan dag.

Efter backen fick jag lite fart och höll mig nära femfart resten av rundan. Avslutade sista 300 med en rush så att blodet slog ut i fingertopparna. 3:30-fart. Hmm, hade inget minne av att blodet slog i fingrarna när jag sprang sub fyra förr. Rör jag armarna med nu eller vad har hänt?

Stoppade klockan vid startpunkten. 11260 meter blev det. Alltså mättes rundan ett par hundra meter kortare än min gamla tomtom, känns rätt vettigt. När man tittar på rutten i Strava ser det däremot rätt konstigt ut ibland. Vid något tillfälle missade jag till exempel en bro med 10 meter. Frågan är vad som är snett placerat, spåret eller Google karta. Hela slingan kanske är förskjuten? Nåja, good enough.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11260 m
 • Löptid: 01:02:31 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.81 km/timme
 • Tempo: 05:33 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 732 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén