Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, träningsdagbok

Konsten att hitta en semesterrunda

Det är inte så ofta vi reser iväg på semestern. När vi gör det brukar jag försöka springa. Det brukar leda till konstiga rundor.

Det var alldeles nyligen som jag skaffade mig min nya löparklocka. Det ska gå att ladda ner rutter till den som man kan följa. Jag försökte att hitta rutter via Strava eller Garmin. Antingen gjorde jag fel eller så hade ingen varit generös nog att dela den med världen för jag hittade inget på ett par mils närhet. Alltså fick jag försöka skapa min egen. Att rita en via kartan på mobilen var för pilligt så jag tittade på kartan och gav mig iväg efter minnesbilden.

Första två kilometerna på bilväg ner till standen var enkel, torr och lite tråkig. Utsäkta mig, men stora delar av Öland ser man inte mycket mer än torra buskar, snår och stenmurar utmed vägarna.

Efter ett par kilometer kom jag ner till stranden. Blått hav, blå himmel och strand. Underlaget var också helt att springa på – torra örter och fläckar med sand. Efter några hundra meter strand vej jag upp upp hittade en intressant gångväg. När den tog slut kom jag in bland sommarstugor och sprang fram och tillbaka innan jag hittade ut till bilväg igen.

Efter en stund på landsvägen hittade jag en mindre traktorväg som jag chansade på. Det var ett felval för den ledde in i traktorspår i snårig vass. Nu insåg jag att mina vader var väldigt trötta för jag orkade knappt lyfta fötterna i trasslet.

När jag tagit mig genom traktorväg och ut på andra sidan så tog jag säkra rutter och valde bilvägar tillbaka. Genom att undvika felvalen nästa gång har jag en runda på cirka sex kilometer. Nu är frågan om jag ska ta den rutten igen nästa gång eller vara djärv och utforska nya vägar åt ett annat håll.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 7670 m
  • Löptid: 00:43:17 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.63 km/timme
  • Tempo: 05:38 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén