naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Uncategorized

Semesterrunda på Öland

Idag startade jag min löprunda från badstranden. Vackert och omväxlande att springa på sand och gräs med havsvyer att se på.

Efter några hundra meter vek jag upp på vägen mot stugan där vi bor. Kändes fel att klappra fram på en asfaltsväg i trailskor så jag sneglade efter en annan väg, men sidovägarna verkade bara leda rakt upp till dörren på en sommarstuga. Först efter två kilometer såg jag en lovande grusväg med skyltning mot en kyrka. Grusvägen gick 500 meter rakt fram, men efter en tvär kurva kom en riktigt gammal kyrka.

Benen och i synnerhet låren var fortfarande sega och tunga efter loppet i förrgår så rent fysiskt kände jag för att vända hem, men när jag såg en skylt till en hamn fortsatte jag av ren nyfikenhet.

Hamnen var inte så pittoresk och genuin som jag föreställt mig. Det liknade mest en miniatyr av ett nybyggt modernt bostadsrättområde. Knäppte av en mobilbild och vände tillbaka. Avslutade rundan med en hundring i maxfart. 3:30 – jag har verkligen tappat speed.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 5430 m
  • Löptid: 00:29:41 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.98 km/timme
  • Tempo: 05:27 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén