naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra King MT 1.5, träningsdagbok

Sista rundan före Viktorialoppet

I morgon är det dags för Viktorialoppet. Har inga speciella ambitoner med det, men körde bara ett normalt pass idag. Kunde stått över, men med ny klocka ville jag göra ett test till.

Sprang ner till pappas hus för att lämna över en sak. Precis som tidigare rundor kände jag en viss smärta på utsidan av vänster bröst den här första kilometern. Sen blev det ett längre stopp där för att prata med honom och grannarna.

Började om att springa sen mot bokskogen. Det var riktigt varmt och torrt idag. Över 20 grader och full sol. Precis när jag kom fram till bokskogen träffade jag på en före detta kollega som rastade hundarna. Så det blev ett nytt stopp för att prata. Sen startade jag om igen. Kändes fantastiskt härligt i bokskogen så jag kunde inte låta bli att dra på och sprang en kort bit på Power 300 watt. Det motsvarar 4 min/km ungefär. Sen lugnade jag ner mig och softade hem i 5:30fart.

Allt verkade funka bra med sync från Garmin till Stryd och Strava. Så nu känner jag mig mycket lättare utrustad när jag kan skippa mobilen. Noterade även idag att jag fick in en del grus i mina Altra King.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6520 m
 • Löptid: 00:35:44 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.95 km/timme
 • Tempo: 05:28 min/km
 • puls: 159 slag/min
           är 83% av maxpuls och 75% av HRR
 • Förbränning: 438 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén