Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Altra Vanish-R, Grupplöpning, sällskapslöpning, sommar, träningsdagbok, Växjö löparklubb

Positiv trend i loggboken

Det är lite si och så med deltagandet i löparklubbens aktiviteter på sommaren. För egen del gillar jag semesteraktiviteter, men många åker ju bort. Idag var vi tre som dök upp till onsdagspasset. För egen del var det väldigt länge sen jag var där. AndersP var så klart där, men lyckligtvis en löpare till som ville hålla ner passet på en lägre nivå. Så eftersom han och jag utgjorde majoritet blev det ett lugnt pass.

På vägen tillbaka efter nio kilometers löpning (för min del) tyckte Anders ändå att det skulle köras 30 sekunder maxlöpning. Jag hakade på. Han är snabb det rackaren. Jag gav järnet, men hade ingen chans att ta in de tio meter som han ryckte åt sig. Med Anders draghjälp lyckades jag idag kort uppnå det jag misslyckades med igår. Det blev en kort rush i tempo under 3 min/km. Jag kände att benen vaknade till av rushen och blev sugen på att ösa på de sista femhundra meterna hem till mig, men det kändes oartigt så jag lät bli.

Den blev alltså en mils löpning idag också. Enligt Stryds Insights som jag mer betraktar som Insults har jag tränat för mycket och skulle vilat idag, men eftersom den appen inte heller tycker att jag är tränad nog för att springa mer än fem kilometer så ignorerar jag den och går efter hur kroppen känns. Just nu känns det bra och jag är väldigt nöjd över att jag kommit in i en rytm där jag tränar mer än jag tvingas till vila och uppehåll.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10420 m
 • Löptid: 01:01:01 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.25 km/timme
 • Tempo: 05:51 min/km
 • puls: 155 slag/min
           är 81% av maxpuls och 72% av HRR
 • Förbränning: 800 cal
 • Stegfrekvens: 163 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén