Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, fartlek, träningsdagbok

8km med lillgrabben

När det är 32 grader varmt kan man inte köra för hårt. Så dagens runda blev att springa med lillgrabben som precis lärt sig cykla.

Förra gången han cyklade och jag sprang blev det mest gång och en massa stopp. Hur skulle det gå idag? För att inte riskera för många infall bestämde jag att vi skulle springa utmed sjön istället för inne bland husen. Mindre lockande lekplatser tänkte jag.

Han packade sin cykelkorg med vatten och en mugg nyplockade vilda körsbär. Jag tog ryggsäcken med en softflask vatten, mobil och 360kameran på kepsen. Sen gav vi oss iväg. Efter tre hundra meter lagom löpning på grusvägen skulle vi svänga ned mot sjön. Han kanade till i en regnfåra i gruset och ramlade med cykeln. Ok, där var den rundan slut tänkte jag och började trösta honom. Det var inget svidande skrapsår. Vi plockade upp körsbären som rullat ur muggen och när han ätit några hade han glömt fallet. Så vi kunde fortsätta.

Första kilometern fick vi göra ganska många småstopp för körsbärsätning, men den andra gick bra och kunde avverkas på stillsamma 6:22 min/km. Efter två kilometer kom vi till en plats där vi stannade och spelade lite PokemonGo och drack vatten och åt körsbär.

Den tredje kilometern inne i bokskogen gick ojämnare. I uppförsbacken fick vi gå, men när det blev flackare cyklade han på i 5:30-fart. Efter fyra kilometer vågade jag inte fortsätta längre så vi vände. Nu hade han fått upp farten och i den svaga nedförsbacken blev det fyraminutersfart till det blev motlut igen. Vägen hem gick bra sen. Han gjorde många små stopp, men överlag snittade vi 5:30 min/km. Det gick på det hela taget mycket bättre att springa med honom idag även om det är lite knepigt att springa med någon som hela tiden vill cykla bakom en.

Nu ska jag återgå till att ficka slutdesignen och skriva ner beställningar på Springmotcancer-kläderna som trillar in. Ska bli riktigt roligt att få ut detta projektet till fler människor tack vare samarbete med Alivia.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7720 m
 • Löptid: 00:47:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.86 km/timme
 • Tempo: 06:05 min/km
 • puls: 148 slag/min
           är 77% av maxpuls och 67% av HRR
 • Förbränning: 569 cal
 • Stegfrekvens: 165 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén