naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

860meter backvarv, Altra King MT 1.5, backintervaller, känsla = normal, nytt pb, PB, pulsmätning, träningsdagbok

Litet Pb på kvällskvisten

Efter att ha överansträngt foten på Stockholm Marathon har jag fått ändrat mina träningsvanor. Först blev det en veckas vila och nu testar jag massörens tips att springa kortare och intensivare.

Ikväll sprang jag min nya 800 meters slinga med backe igen. Startade avslappnat första varven för jag ville orka springa ett par varv mer än tidigare. Det gick trots allt inte så sakta. Jag höll ett snitt på nästan 5:30 min/km. Det visade sig att jag hittat ett väldigt bra tempo för sen malde jag par i det tempot med bara någon enstaka sekunds avvikelse.

Efter sex varv kände jag att det kunde vara nog och avslutade med att dra på. Så jag gick ut på den sista loopen i 4:30-fart. Det kändes stabilt och lagom jobbigt fram till uppförsbranten. Backen är riktigt brant och grusig och även fast jag tryckte på riktigt hårt dippade tempot till 5:30. Efter backen var pulsen hög, men ändå under kontroll så jag kunde ösa på i fart runt 4 min/km sista 300. Helheten blev att jag kapade av 5 sekunder och satte pers på den rundan. Det går framåt igen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6020 m
 • Löptid: 00:32.25 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.29 km/timme
 • Tempo: 05:18 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 446 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén