naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

860meter backvarv, Altra King MT 1.5, backintervaller, fartlek, kvällspass, träningsdagbok

Foten höll för fem varv backintervaller

Har haft problem med kramp i höger hålfot sedan Stockholm marathon. Idag kändes foten normal igen när jag var på jobbet. Alltså var det läge för att springa och testa nu på kvällen.

Vill inte överbelasta foten med att springa för länge och naprapaten var intresserad av hur det skulle fungera om jag sprang snabbare. Det passade med andra ord att ge mig på att köra mitt nya varv på dryga 850meter med brant backe i.

Sprang första varvet lugnt på 5:50. Sen öste jag på andra varvet och sprang det på 4:00. Snittfart 4:28 min/km i snitt inklusive branten får man vara nöjd med. Enligt Stryd peakade jag upp på 395 Watt i uppförsbacken. tempot var då 5:50 min/km. Vilket ska jämföras med att jag som snabbaste var uppe i 3:18 min/km på flacken och då gjorde av med 341 Watt. Slutsatsen av det blir med andra ord att man ska vara försiktig med att dra på i uppförsbackarna. Tyvärr har jag ingen klocka som kan visa det live, men jag ska testa att springa på jämn upplevd ansträngning och kompensera för backarna nästa gång och se hur det går.

Efter det andra varvet kände jag mig rätt sliten så jag saktade ner. Jag tyckte att jag kändes väldigt långsam, men så illa var det inte. Tredje varvet tog 4,28, det Fjärde 4:45 och det sista gick faktiskt på 4:11. Mycket tack vare att jag maxade på de flata sista 300 meterna och mot slutet var uppe i 3:18 min/km. Blev lite imponerad att det fanns så mycket speed kvar när pulsen legat och dunkat på 180 bpm ett tag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4430 m
 • Löptid: 00:23:33 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.29 km/timme
 • Tempo: 05:18 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 328 cal
 • Stegfrekvens: 163 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén