naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, Osprey Duro-6, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Runt Bergundasjön med tekniska problem

Sommarallergierna har slagit till ordentligt. Igår nös jag oavbrutet och näsan och ögonen rann så jag ställde in löprundan. Idag gav jag mig ut för att ta mig ett varv runt sjön.

Eftersom det är full sommar och över 20 grader varmt tog jag fram min Osprey väst för att få med vätska. Det är värt en liten kommentar i sig. Det är riktigt pilligt att få ner bröstflaskorna i västen. Fickorna är svängda och med västen på är det svårt. Idag tog jag av västen, men det är inte lätt att få ner flaskan ändå. När jag fått i en flaska gav jag mig iväg. Eftersom jag börjat spela lite Pokemon Go tillsammans med sexåringen så slog jag på den appen också. Man kan säga att jag samlar in pokebollar och han kastar iväg dem.

Jag sprang iväg i 5:30fart och gjorde ett par kortare stopp för att plocka in pokestops första tre kilometerna. Sen finns det inga pokestops så jag tryckte ner mobilen bak i ryggsäcken. När jag sprungit ett par kilometer till blev jag tvungen att plocka upp mobilen ur rycksäcken. Det är inte lätt ska säga för det är svårt att hitta rätt dragkedja i nacken när det finns tre som sitter tätt. Men när jag fick upp mobilen tog jag ett par bilder på den ovanlig löpare. Det är första gången jag ser en löpare i jeans. Och det blev inte mindre oväntat en dag med över tjugo grader varmt och solsken.

Jag passerade jeanslöparen och ett par kilometer senare passerades jag av ett par mountainbikemotionärer. Det gled förbi mig lite halvsegt, men trampade på ganska raskt och fick mig att bli nyfiken på hur snabbt det cyklade egentligen. Så jag drog på och behöll avståndet till dem en liten stund för att klockan och Stryd skulle plocka upp hastigheten. När jag kom hem visade det sig tyvärr att Stryd-appen i mobilen hade crashat och inte spelat in mer än första 3 km av rundan. Tomtomklockan peakade på 3:40 min/km. Man kan inte annat än förundras över elitlöparna. Det är nog få som inser att de springer fortare än rätt många motionärscyklister.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11570 m
 • Löptid: 01:03:09 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.99 km/timme
 • Tempo: 05:27 min/km
 • puls: 159 slag/min
           är 83% av maxpuls och 75% av HRR
 • Förbränning: 854 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén